Chokoladekage med chokoladecreme og Dulce de Leche med havsalt
Hvis der er noget, man ikke kan få nok af, så må det være chokolade! Så da jeg holdt fødselsdag i weekenden, kreerede jeg selvfølgelig en kage, som er fyldt med chokolade og hertil en lækker saltet dulche de leche karamelcreme. Den er nem at lave og smager virkelig godt! Cremerne skal dog forberedes dagen før, man skal bruge det .🍫
Ca. 8 personer
Ingredienser
Dej
- 200 g smør (smeltet)
- 250 g sukker
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- 100 g mørk chokolade (hakket)
- 2 spsk kakao
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl cremefraiche 9%
Chokoladecreme (Laves dagen inden brug)
- 3 dl piskefløde
- 100 g mælkechokolade (hakket)
Dulce de Leche (Laves dagen inden brug)
- 1 ds kondenseret mælk
- Havsalt
What to do?
Dej
Sukker og æg piskes sammen til en luftig masse (et æg ad gangen). De smeltede smør tilsættes under forsat piskning. Hvedemel og hakket mørk chokolade, kakao og bagepulver tilsættes. Når det er blandet sammen tilsættes cremefraiche og der blandes igen.
Hæld det i en springform beklædt med bagepapir i bunden og smør siderne med en neutral olie (rapsolie). Bages i ca. 50 min. ved 175 ℃.
Chokoladecreme
Kog fløden og tag den af varmen, tilsæt chokoladen og lad den smelte i fløden. Stil det i køleskabet, helst natten over. Pisk massen til creme.
Dulce de Leche
Pil etiketten af dåsen og kom den i kogende vand i ca. 3 timer. Lad den køle til næste dag, hvor der tilsættes havsalt og bland det godt sammen.
Saml kagen
Smør kagen med chokolade creme og dulce de leche. Man kan pynte den med hvad man vil - jeg brugte mørke chokoladespåner og mandelflager.
Kommentarer
Send en kommentar