Batbout - marokkanske fladbrød


Disse fladbrød (med tilbehør) er efterhånden blevet et kæmpe hit herhjemme. Vi spiser dem som regel som på billedet, men i virkeligheden fungerer de til det meste.  Og så er de oven i købet virkelig nemme at lave - det eneste der tager tid er hævningen. 



Her serveret med krydret kylling, lidt grønt, frisk mozzarella, hjemmelavet hummus og tzatziki.

Ca. 10 brød afhængig af størrelse


Ingredienser:
  • 300 g hvedemel
  • 200 g semolina
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker 
  • 1 spsk tørgær
  • Vand 

What to do?
Gæren skal opløses i vandet (2 dl.), hvorefter de resterende ingredienser tilsættes og blandes godt sammen. Tilsæt så vand til dejen samler sig og lige præcis ikke klistrer. 

Del dejen i små stykker og lad dem hvile tildækket i 5 minutter. Rul eller mas dem flade og lad dem hæve 20-30 minutter.  
Varm en pande uden fedtstof og steg brødene. De skal gerne hæve sig og blive lidt hule indeni og vendes jævnligt. 



Næringsindhold 
Pr. 100 g
Pr. stk. (72 g)
kJ/kcal
1039/248
kJ/kcal
746/178
Protein
7,86 g
Protein
5,65 g
Fedt
- Mættet
- Enkeltumættet
- Flerumættet
1,3 g
- 0,25 g
- 0,084 g
- 0,29 g
Fedt
- Mættet
- Enkeltumættet
- Flerumættet
0,93 g
- 0,18 g
- 0,06 g
- 0,21 g
Kulhydrat
- Sukkerarter
49,6 g
- 1,75 g
Kulhydrat
- Sukkerarter
35,6 g
- 1,26 g
Kostfibre
2,89 g
Kostfibre
2,08 g

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Pestosnegle

Pulled chicken med ananassalsa

Hjemmelavede romkugler/trøfler