Batbout - marokkanske fladbrød
![]() |
Her serveret med krydret kylling, lidt grønt, frisk mozzarella, hjemmelavet hummus og tzatziki. |
Ca. 10 brød afhængig af størrelse
Ingredienser:
- 300 g hvedemel
- 200 g semolina
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 spsk tørgær
- Vand
What to do?
Gæren skal opløses i vandet (2 dl.), hvorefter de resterende ingredienser tilsættes og blandes godt sammen. Tilsæt så vand til dejen samler sig og lige præcis ikke klistrer.
Del dejen i små stykker og lad dem hvile tildækket i 5 minutter. Rul eller mas dem flade og lad dem hæve 20-30 minutter.
Varm en pande uden fedtstof og steg brødene. De skal gerne hæve sig og blive lidt hule indeni og vendes jævnligt.
Næringsindhold
|
|||
Pr. 100 g
|
Pr. stk. (72 g)
|
||
kJ/kcal
|
1039/248
|
kJ/kcal
|
746/178
|
Protein
|
7,86
g
|
Protein
|
5,65
g
|
Fedt
- Mættet - Enkeltumættet - Flerumættet |
1,3 g
- 0,25 g - 0,084 g - 0,29 g |
Fedt
- Mættet - Enkeltumættet - Flerumættet |
0,93 g
- 0,18 g - 0,06 g - 0,21 g |
Kulhydrat
- Sukkerarter |
49,6
g
- 1,75 g |
Kulhydrat
- Sukkerarter |
35,6
g
- 1,26 g |
Kostfibre
|
2,89 g
|
Kostfibre
|
2,08 g
|
Deher bliver jeg nødt til at prøve snart :D :D
SvarSlet