Hokkaidosuppe med topping
Hokkaidosuppe er en af mine absolutte favoritter, når det kommer til suppe! Den er lækker, cremet og fyldt med smag og en sprød topping.
Den desuden virkelig nem at tilberede, så der er ingen undskyldning, for ikke at kaste sig ud i det!
4 personer
Ingredienser:
Suppe:
- 1 hokkaido græskar
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 store gulerødder
- 4 store kartofler
- 1-2 tsk cayennepeber
- Ca. 2x2 cm ingefær
- 2-3 dl madfløde
- 1-2 tsk spidskommen
- 1-2 spsk citronsaft
- Peber
- Vand
- Rapsolie
Topping:
- Creme fraich max 9%
- 1 æble
- 1 forårsløg
- Citronsaft
- 1 dl solsikkefrø
- 1 tsk salt
What to do?
Skyld hokkaido græskaret grundigt, skær det midt over og tag kernerne ud. Resten skæres i grove tern. Gulerødder, kartofler, løg og hvidløg skæres også i grove tern. Det hele svitses i en gryde i en gryde i rapsolien. Efter fem minutter tilsættes nok vand til, at det dækker 2/3 af grøntsagerne. Cayennepeber, peber, ingefær og spidskommen drysses over. Kom låg på gryden og kog ved høj varme i 18 minutter.
Når kogetiden er forbi, skal det hele bare blendes, til det er glat og cremet. Til sidst tilsættes citronsaft og madfløde. Smag evt. til med salt og peber.
Når kogetiden er forbi, skal det hele bare blendes, til det er glat og cremet. Til sidst tilsættes citronsaft og madfløde. Smag evt. til med salt og peber.
Til toppingen:
Æblet skæres i små tern, forårsløget i tynde skiver og vendes med et skvæt citronsaft.
Æblet skæres i små tern, forårsløget i tynde skiver og vendes med et skvæt citronsaft.
Solsikkefrøene ristes på en pande med salt, til de har fået lidt farve.
Kommentarer
Send en kommentar