Mini tærter med salt chokoladekaramelganach
En nem tærte med masser af smag, perfekt til en dessert med frisk frugt, sorbet eller lignende.
8-10 personer
Ingredienser
Ganach
- 1,5 dl piskefløde
- 90 g sukker
- 2 spsk glukosesirup
- 0,5 tsk salt
- 150 g mørk chokolade
Mørdej
- 150 g hvedemel
- 70 g flormelis
- 70 g koldt smør
- 0,5 æg
What to do?
Varm roligt fløden op til kogepunktet og sæt til side. Smelt sukkeret i en anden gryde til det er gyldent. Når det er gyldent tages det af varmen og fløden tilsættes lidt ad gangen under omrøring. Når massen er jævn tilsættes salt og glukose.
Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld så karamel/fløde-massen ned over og rør rundt til, den samler sig og bliver blank. Stilles på køl, i mindst 3-4 timer.
Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld så karamel/fløde-massen ned over og rør rundt til, den samler sig og bliver blank. Stilles på køl, i mindst 3-4 timer.
Bland mel og flormelis og smuldr smørret ned i det. Saml dejen med æg. Pakkes ind i film og stilles på køl i en time.
Tænd ovnen på 175 ℃. Rul dejen ud og stik ud i små cirkler. Kom den i en muffinsform og prik den med en gaffel. Bages i ca. 15 minutter.
Når bunden er kølet helt af, fordeles ganachen herpå.
Kommentarer
Send en kommentar