Mini tærter med salt chokoladekaramelganach


En nem tærte med masser af smag, perfekt til en dessert med frisk frugt, sorbet eller lignende.

8-10 personer

Ingredienser

Ganach
  • 1,5 dl piskefløde
  • 90 g sukker
  • 2 spsk glukosesirup
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g mørk chokolade

Mørdej
  • 150 g hvedemel
  • 70 g flormelis
  • 70 g koldt smør
  • 0,5 æg

What to do?
Varm roligt fløden op til kogepunktet og sæt til side. Smelt sukkeret i en anden gryde til det er gyldent. Når det er gyldent tages det af varmen og fløden tilsættes lidt ad gangen under omrøring. Når massen er jævn tilsættes salt og glukose.
Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld så karamel/fløde-massen ned over og rør rundt til, den samler sig og bliver blank. Stilles på køl, i mindst 3-4 timer.

Bland mel og flormelis og smuldr smørret ned i det. Saml dejen med æg. Pakkes ind i film og stilles på køl i en time.

Tænd ovnen på 175 ℃. Rul dejen ud og stik ud i små cirkler. Kom den i en muffinsform og prik den med en gaffel. Bages i ca. 15 minutter.

Når bunden er kølet helt af, fordeles ganachen herpå. 



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Pestosnegle

Pulled chicken med ananassalsa

Hjemmelavede romkugler/trøfler