(Kyllinge)boller i karry

Boller i karry er et hit hos de fleste, personligt har jeg aldrig været kæmpe fan, men denne her version, synes jeg er ganske god. Jeg har de sidste to år ikke spist svinekød, derfor er denne opskrift med kyllingeboller, men man kan bruge det kød, man ønsker.

Jeg synes, at det er super lækkert med lidt topping på, men den kan man jo bare udelade, hvis man vil bevare den helt klassiske mormorret 👵



Til 4 personer


Ingredienser

Kødbollerne
  • 300 g hakket kylling
  • 1 tsk salt
  • 1 lille løg, hakket fint
  • Kværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 6 spsk finvalsede havregryn
Sovs
  • 20 g smør
  • 2-3 løg, hakket fint
  • 2-3 tsk karry
  • 1 æble, skrællet og hakket eller revet fint
  • 2,5 spsk hvedemel
  • 4 dl kogevand fra kødbollerne
  • 1,5 dl madlavningsfløde
  • Salt og peber
Tilbehør
  • Peanuts
  • 1 peberfrugt
  • 1 æble
  • Kogte ris



What to do?

Kødboller
Det hakkede kød røres sejt med salten - tager ca. 1 minut. Tilsæt løg, peber, æg og madlavningsfløde. Når det er blandet tilsættes havregrynene. Lad det stå 30 minutter på køl.
Kog vand med noget salt i en stor gryde. Form boller af farsen og lad dem koge til de er faste i 8-10 minutter afhængigt af, hvor store du laver dem.

Sovs
Svits løg i smørret, og drys karry og æbler på. Efter 1-2 minutter tilsættes melet under omrøring til det er fordelt og opsuget. Kogevandet tilsættes, stadig under omrøring og til sidst madlavningsfløden. Lad det simre i 5-10 minutter og smag til med salt og peber.

Tilbehør
Peberfrugt og æble skæres i tern. Sammen med peanuts er dette en lækker 'topping'.
Risene koges efter anvisningen.











Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Pestosnegle

Pulled chicken med ananassalsa

Hjemmelavede romkugler/trøfler